Club Brugge boekt zuinige zege

Club Brugge boekt zuinige zege

Foto: photo news

Club Brugge houdt gelijke tred met Anderlecht. Door de 1-0-zege tegen Roeselare houdt het zijn kansen gaaf in de strijd om de tweede plaats en het daaraan verbonden ticket voor de voorronde van de Champions League.
Na de 4-1-zege van paars-wit thuis tegen STVV wisten die van Club wat hen te doen stond. Met minder dan een zege tegen de gouwgenoten uit Roeselare konden ze geen genoegen nemen. Brugge deed zijn job, maar meer ook niet.

Door de driepunter blijft het in alle opzichten op gelijke hoogte met Anderlecht, alleen dat telde na een nerveuze zondagavond. Strikt genomen moet Club komende zaterdag in de clash van het Vanden Stockstadion niet eens winnen. Bij een gelijkspel in Brussel kan het nog altijd vrijuit speculeren op een testmatch voor de tweede plaats.

Roeselare leidde vorig seizoen nog met de late 0-1-zege het ontslag van trainer Emilio Ferrera en sportleider Marc Degryse in. Gisteravond waren de stoottroepen van Dirk Geeraerd evenwel te gehavend om hun in het begin van de tweede helft mondjesmaat toenemende balbezit efficiënter uit te spelen. Op de koop toe verloren de bezoekers ook nog een keer verdediger Smits met een blessure, waardoor de offensief geïnspireerde Oyen (voor het eerst aan de aftrap) achterin moest postvatten.

Salou loopt de 1-0 binnen

Mathijssen bracht Blondel voor Englebert, en achterin nam de uit schorsing terugkerende Simaeys de plaats in van Valgaeren (na de bekendmaking van zijn transfer naar Emmen niet eens in de kern). Hij zag Club onzeker beginnen, met heel veel slordigheden. Zo kon Tanghe bijna profiteren van balverlies van Geraerts.

Toch had Brugge al na een kwartier wat rustiger moeten ademen. Leko stuurde Sterchele perfect in het straatje, maar die lepelde zijn lob onhandig over doel. Het missen van een huizenhoge kans, het was de gewezen prijsschutter van Germinal Beerschot vorige week in het Ottenstadion ook al overkomen.

De trefkracht ontbreekt tegenwoordig een beetje bij de Luikenaar, al pleitte het voor zijn mentale weerbaarheid dat hij daarna toch de draad oppikte. Goed een halfuur ver schoot hij een uit een moeilijke hoek op doel. De bal waaide ver weg, maar Salou liep goed in om de verlossende 1-0 alsnog voorbij Sierens te trappen.

Een zucht van opluchting ging door het stadion, want net daarvoor had Mirvic (afschamper op Alcaraz) aan de overkant voor behoorlijk wat spanning gezorgd. Club mocht dan wel het overwicht hebben, het voetbalde veel te traag om echt indrukwekkend te zijn.

Dat beterde er na de pauze niet op. Sterchele bleef de ongelukkige tussenkomsten opstapelen, en Mathijssen liet Sonck warm draaien (en later ook invallen). Aan de overkant sloop Roeselare wat meer in de match. Op aangegeven van de sterk ingevallen Kpaka kreeg Tanghe een aardige kans, maar Stijnen redde.

Kort daarop vergat scheidsrechter Vervecken Lutun uit te sluiten, waardoor ze op de tribunes nogal pissig reageerden. Al had dat zeker ook te maken met het matige spel van Club. Het gaf de spelers van blauw-zwart uiteindelijk nog een redelijke adrenalinestoot, met een fraaie actie van Salou die de paal streelde.

De stemming bij het publiek sloeg zowaar om, want Brugge hervond in de slotfase, met de piepjonge Ternest bij de bezoekers debuterend, ietwat zijn greep op de match. Sonck liet nog na om de veertiende zege van het seizoen met één goal verschil van het bord te trappen. Volgende week moet het alvast beter voor Club.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.