Voorpost dreigt zelf scholen te bezetten

BRUSSEL - De nationalistische organisatie Voorpost dreigt met acties tegen de schoolbezettingen door mensen zonder papieren en wil zelf scholen gaan bezetten. Scholen kunnen niet worden ingezet als politiek wapen, stelt Voorpost in een mededeling.
Voor Voorpost bewijzen schoolbezettingen niet dat er ,,een maatschappelijk draagvlak is voor een humaner asielbeleid'', zoals Mieke Van Hecke, directeur-generaal van de katholieke onderwijskoepel, beweert. De meeste ouders en hun kinderen zullen immers geen inspraak hebben in deze of zullen er geen gebruik van durven maken, uit vrees dat dit zich zou afspiegelen in de resultaten de kinderen, luidt het.

Met haar steun aan de bezettingen wil Mieke Van Hecke de scholen gebruiken als politiek wapen, wat volgens Voorpost in tegenspraak is met artikel 41 van de wet op het onderwijs, dat bepaalt dat het onderwijs politiek neutraal hoort te zijn. De organisatie wijst er de burgemeester ook op dat ze ,,de verdomde plicht hebben door illegalen en uitgeprocedeerden bezette gebouwen te ontruimen en de bezetters te laten overbrengen naar hun vaderland of naar de gesloten asielcentra.''
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees