Dodencijfer Griekse bosbranden naar 63

Dodencijfer Griekse bosbranden naar 63
ATHENE - Het aantal doden bij de bosbranden die vrijdag uitbraken in Griekenland is zondag gestegen tot 63. De meeste slachtoffers, 37, vielen zaterdag in de omgeving van de plaats Zaharo, op het zuidelijke schiereiland Peloponnesos.
Dikke rook van de branden was op meer dan honderd kilometer afstand te zien. Het leger werd zondag ingezet om te helpen de oudheidkundige opgravingen en het bijbehorende museum in Olympia voor de vlammenzee te redden. Vier mensen onder wie twee brandweerlieden kwamen zondag om bij een brand op het eiland Evia, ten noorden van Athene; eerder maakte de brandweer hier melding van vijf doden. In dorpen op de Peloponnesos vielen twee doden.

In het hele land braken gisteren meer dan zestig nieuwe branden uit, waarvan er volgens brandweerwoordvoerder Nikos Diamandis tegen de avond ongeveer veertig onder controle waren gebracht. Volgens de autoriteiten waren de branden in veel gevallen aangestoken; de regering heeft een beloning tot 1 miljoen euro uitgeloofd voor informatie die leidt tot de aanhouding van brandstichters.

Duizenden mensen zijn voor de vuurzee op de vlucht geslagen. Tientallen moesten in ziekenhuizen worden behandeld wegens brandwonden en ademhalingsproblemen. Vijftien landen hebben vliegtuigen en helikopters beschikbaar gesteld om de Grieken te helpen de branden te blussen.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees