Eunice Barber verrassend niet naar finale verspringen

De Française Eunice Barber heeft zich maandag op het WK atletiek in het Japanse Osaka verrassend niet weten te plaatsen voor de finale van het verspringen. De 33-jarige Barber sprong 6,51 meter en kwam daarmee 8 centimeter te kort om zich bij de twaalf finalisten te scharen.
'Voor dit seizoen is het gedaan met verspringen', verklaarde de wereldkampioene van 2003, die eerder op het WK forfait gaf voor de zevenkamp om zich volledig op het verspringen te kunnen concentreren. 'Ik ben ontgoocheld', verklaarde Barber, die al een heel seizoen met blessures sukkelt.

'Ik raakte niet in de wedstrijd, voelde geen dynamiek in mijn benen', verduidelijkte de in Sierra Leone geboren Française, die al vijf WK-medailles op haar palmares heeft.

Het is nog onduidelijk wat het verdere programma van Barber wordt. 'Dat zal deels afhangen van hetgeen de dokter zegt. Ik moet mezelf verzorgen en aan de Spelen van Peking denken. Ik mis nog een olympische medaille', verklaarde Barber.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.