Kmo's bieden steeds meer werk

Kmo's bieden steeds meer werk
BRUSSEL - De tewerkstelling in de Belgische kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) blijft toenemen. Dat blijkt uit het meest recente kwartaalonderzoek van de sociale dienstverlener SD WORX.
De structurele tewerkstelling binnen kmo's is met een procent toegenomen, de sterkste stijging sinds het eerste kwartaal van 2005 toen SD WORX met zijn metingen begon.

Het positieve resultaat in het tweede kwartaal van dit jaar ligt in dezelfde lijn als dat van het eerste kwartaal. Toen was er een stijging van 0,9 procent. Het zijn overigens vooral de kleinste kmo's die goed presteren. Ze doen het wat tewerkstelling betreft heel wat beter dan de kmo's van meer dan 20 werknemers.

De resultaten tonen ook een aantal opvallende regionale verschillen. Zo is er een zeer sterke groei van 1,7 procent in het Waalse gewest. De groei in Vlaanderen en in het Brussels gewest ligt heel wat lager, met respectievelijk 0,7 en 0,9 procent.

In Vlaanderen staan op provinciaal niveau Oost- en West-Vlaanderen op een gedeelde eerste plaats met een stijging van een procent. Op een gedeelde derde plaats komen Antwerpen en Vlaams-Brabant met een groei van 0,6 procent. Limburg komt als laatste met een toename van 0,3 procent.

De cijfers van SD WORX houden enkel rekening met de structurele tewerkstelling. Tijdelijke tewerkstelling zoals interimarbeid en jobstudenten zijn niet in het onderzoek opgenomen.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees