Slang reist 700 kilometer mee met vakantiegangers

Slang reist 700 kilometer mee met vakantiegangers

Foto: De Telegraaf

Het Nederlandse gezin Tiethoff kreeg de schrik van hun leven bij de terugreis van hun vakantie in Italië. Tijdens de lange autorit kroop er opeens een slang van onder de motorkap uit. Uiteindelijk reed het reptiel meer dan 700 kilometer mee met het koppel en hun twee kinderen, schrijft De Telegraaf.
De slang maakt een verrassende entree. 'In Oostenrijk genoot ik van de prachtige bergen. Tot ik vanuit de motorkap ineens de kop van een slang naar boven zag komen. Hij keek nieuwsgierig bij ons naar binnen en me recht in de ogen', vertelt Sandra Tiethoff aan de krant. 'Maar toen ik doorkreeg dat het echt was, begon ik te gillen en zetten we de auto aan de kant.'

De snel opgetrommelde politieagent wou het verhaal eerst niet geloven, maar veranderde snel van mening toen hij geconfronteerd werd met het reptiel. De slang uit de motorruimte van de auto halen bleek echter onmogelijk. Ook een slangenexpert kon de slang niet verleiden om zijn schuilplaats te verlaten. De Oostenrijkse politie stelde na vier uur van het betere lokwerk dan maar voor om gewoon door te rijden.

De slang liet zich nog verschillende malen zien, onder andere tijdens een file in Duitsland. Tiethoff, in het dagelijkse leven een woordvoerster van de politie, had zelfs tijd om foto's te nemen. Op een bepaald moment werd de slang de file beu en kroop het over de auto heen en verdween het dier in het struikgewas naast de autoweg. Volgens het gezin was de slang ongeveer anderhalve meter lang.

Een expert denkt dat het ging om een ongevaarlijke slang: 'Ze worden dobbelsteen- of dambordslang (Natrix tesselatta) genoemd. Ze eten vis en kikkers en zijn niet giftig. Leven vaak in of in de buurt van water en zo af en toe komen ze bij ons binnen'

Meer foto's van het incident zijn bij de Telegraaf te bekijken.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees