Nog altijd risico op vallende betonblokken

BRUSSEL - Alle gevaar op herhaling dat opnieuw een betonblok neervalt, is niet uitgesloten. Dat stelt de deskundige die door het parket van Brussel is aangesteld in zijn eerste bevindingen van zijn verslag. Dat is donderdag van het parket vernomen.
Maandagnamiddag overleed een 28-jarige vrouw nadat in de Cellebroerstraat in Brussel twee betonblokken van de voorgevel van een kantoorgebouw waren losgeraakt. De Gentse vrouw, die in een nabijgelegen bank werkte, werd aan het hoofd geraakt en overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Een 29-jarige collega werd aan de voet geraakt en werd eveneens naar een ziekenhuis overgebracht.

Volgens de expert heeft het ijzer van het gewapend beton het begeven na roestvorming en door uitzetting, onder meer door de warmte en trillingen. Het is niet uitgesloten dat ook andere betonblokken loskomen.

Voor het gerechtelijk onderzoek werd ter plaatse een veiligheidsperimeter ingesteld. Er werd nadien ruimte gemaakt om een gespecialiseerd bedrijf spoedherstellingen aan de gevel te laten uitvoeren om de zone te beveiligen. De gevel van het gebouw was recent vernieuwd.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees