Bemelmans en Mertens schieten te kort voor hoofdtabel US Open

Ruben Bemelmans (ATP 208) en Yannick Mertens (ATP 285) zijn er donderdag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de derde en beslissende kwalificatieronde van de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar dat volgende week begint.
De 21-jarige Bemelmans verloor in twee sets met 6-4 en 6-4 van de Zwitser Marco Chiudinelli (ATP 160), het 32e reekshoofd van de kwalificaties in New York.

Later op de dag moest Mertens (22) met 6-7 (5/7), 6-2 en 6-2 zijn meerdere erkennen in de Slovaak Lukas Lacko (ATP 200), het 28e reekshoofd in de kwalificaties.

Mertens en Bemelmans waren de laatst overgebleven Belgen in de kwalificaties, nadat eerder Xavier Malisse en Niels Desein werden uitgeschakeld. Kristof Vliegen gaf donderdag forfait voor het toernooi, zodat Steve Darcis en Olivier en Christophe Rochus de enige drie Belgen zijn op de hoofdtabel van het enkelspel bij de mannen. Bij de vrouwen ook drie Belgen: Kim Clijsters, Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.