Drie Belgische mannen loten haalbare kaart

Enkel Steve Darcis loot reekshoofd op US Open

De drie Belgische mannen op de hoofdtabel van de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen, ontlopen de toppers in de eerste ronde. Donderdag werd er geloot voor het toernooi in New York dat maandag begint.
Olivier Rochus (ATP 90) treft de Rus Igor Kunitsyn (ATP 42). De twee kwamen elkaar nog niet eerder tegen op het ATP-circuit, maar in het Futurestoernooi van Melun in 2000 won Rochus met 6-3 en 6-1. Bij winst komt Rochus in de tweede ronde normalerwijs uit tegen de Amerikaan James Blake (ATP 22), het 21e reekshoofd.

Christophe Rochus (ATP 72) kent zijn tegenstander in de eerste ronde pas later; hij komt uit tegen een qualifier. In de tweede ronde wacht hoogstwaarschijnlijk de Roemeen Victor Hanescu (ATP 29), het 28e reekshoofd.

Steve Darcis (ATP 97) treft meteen een reekshoofd, de als 32e geplaatste Spanjaard Nicolas Almagro (ATP 33). De twee stonden nog nooit tegenover elkaar.

Finale Federer-Nadal mogelijk

Roger Federer, nummer één op de ATP-wereldranking, en de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 3) kunnen mekaar ten vroegste ontmoeten in de finale. De twee topspelers werden immers in de twee verschillende tabelhelften geplaatst.

Nadal staat momenteel pas derde op de wereldranking, de Brit Andy Murray ontnam hem de tweede plaats. Om tegenover Federer te staan in de finale zal Nadal de Brit moeten uitschakelen in de halve finales.

In de eerste ronde neemt titelverdediger Federer het op tegen de Amerikaan Devin Britton. Nadal mag zich na zijn blessure meten met de Franse Richard Gasquet.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.