Stuttgart wil Bettini uitsluiten

Stuttgart wil Bettini uitsluiten
De organisatoren van het WK in Stuttgart spannen een rechtzaak aan tegen de UCI om te verhinderen dat regerend wereldkampioen Paolo Bettini aan de start komt.
De organisatie streeft naar het 'zuiverste WK ooit' en pikt het daarom niet dat Bettini, een van de weinige profrenners is die het UCI-charter nog niet ondertekend heeft, zondag aan de start zou verschijnen.

Stuttgart zegt een bindende afspraak te hebben met de UCI dat het de renners mag weigeren die het charter niet ondertekend hebben. De UCI van zijn kant beweert dat er geen verband is tussen het charter en de deelname aan het WK. De uitspraak in deze zaak wordt vrijdag verwacht.

Bettini kwam deze week overigens in opspraak door verklaringen van zijn ex-ploegmaat bij Quickstep Patrik Sinkewitz op de Duitse zender ZDF. Volgens Sinkewitz zou Bettini hem voorzien hebben van een dopingproduct op basis van testosteron.

Bettini reageerde woedend op het bericht. Hij telefoneerde naar eigen zeggen al naar Sinkewitz om hem op de mogelijke gevolgen te wijzen. Sinkewitz ontkende prompt de Italiaan beschuldigd te hebben.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.