Sinkewitz ontkent Bettini beschuldigd te hebben

De Duitse renner Patrik Sinkewitz, in juni positief bevonden op testosteron, heeft via zijn advocaat Michael Lehner bevestigd dat hij nooit de naam van Paolo Bettini genoemd heeft op de hoorzittingen voor zijn dopingzaak, dit in tegenstelling tot wat bepaalde media woensdag meldden.
De Duitse televisiezender ZDF bracht woensdag, in de rand van het WK wielrennen in Stuttgart, dat huidig wereldkampioen Paolo Bettini dopingproducten had geleverd aan Sinkewitz.

"Patrick Sinkewitz heeft nooit de naam van Bettini genoemd in verband met de procedures tegen hem", aldus het communiqué van de advocaat. "Deze verklaring werd donderdagmorgen herhaald tijdens een telefoongesprek tussen de advocaat van Sinkewitz, Michael Lehner, en die van Bettini, Guido Marangoni". Lehner voegde eraan toe dat er in dit onderzoek geen enkel officieel document bestaat met betrekking tot Paolo Bettini.

De ZDF meldde woensdag dat het inzage had gekregen in een document waarin Sinkewitz toegeeft zich bevoorraad te hebben met het product 'Testogel' bij Bettini, zijn ex-ploegmaat bij Mapei/QuickStep.
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.