Clottemans blijft hoofdverdachte parachutemoord

'Ik heb veel moeten missen'

'Ik heb veel moeten missen'
'Ik ben echt superblij'. Dat zei Els Clottemans vanmiddag na haar vrijlating onder voorwaarden uit de gevangenis van Hasselt. Clottemans zat meer dan een jaar in voorlopige hechtenis als hoofdverdachte in de zaak van de zogenaamde parachutemoord.
Clottemans verliet even na vier uur vanmiddag de gevangenis van Hasselt onder begeleiding van haar advocaten, Vic Van Aelst en Katrien Van der Straeten. Ze keert nu terug naar haar familie, die ze bijna dertien maanden niet heeft gezien.

'Ik ga nu de draad van mijn leven weer proberen op te nemen', zei de 22-jarige vrouw uit ternat nog. 'Ik heb veel moeten missen.'

Clottemans blijft nog wel de enige verdachte in de moordzaak. Gevraagd naar haar reactie daarop, zei Clottemans enkel 'tja'. Haar advocaten hopen dat het verdere onderzoek 'deftig' zal gebeuren.

Voorwaarden

Els Clottemans wordt voorlopig vrijgelaten. Dat besliste de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen vandaag. De vrijlating gebeurt niet zonder voorwaarden. Die voorwaarden zijn gedurende drie maanden van kracht.

Clottemans zal zich ter beschikking moeten houden van de onderzoekers, ze moet alle contact vermijden met personen wiens naam in het dossier vernoemd zijn en ze moet ook alle contact vermijden met personen uit het valschermmilieu.

Sabotage

Clottemans zat meer dan een jaar in de cel. Ze wordt ervan verdacht een aandeel te hebben in de moord op parachutiste Els Van Doren. Clottemans en Van Doren waren collega-parachutisten én liefdesrivalen.

Els Van Doren stortte op 18 november vorig jaar na een vrije val van 4.000 meter te pletter in een tuin in Opglabbeek, omdat haar hoofd- en reservevalscherm gesaboteerd waren.

Van Doren en Clottemans sprongen samen uit het vliegtuig met hun gezamenlijke minnaar Marcel S. uit Eindhoven. Het gerecht in Tongeren ging er van uit dat de driehoeksverhouding een motief was voor de moord. Clottemans werd op 17 januari 2007 aangehouden.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees