'Vanavond eet ze met moeder en broer'

Vic Van Aelst, de advocaat van de 22-jarige Els Clottemans, de enige verdachte in de parachutemoord, heeft maandag gezegd dat zijn cliënte tevreden was dat ze de gevangenis in Hasselt mocht verlaten.
'Na dertien maanden in de cel te hebben gezeten, kan ze vanavond met haar moeder en broer weer aan tafel zitten om met hen te eten', aldus Van Aelst, die samen met zijn collega Katrien Van der Straeten Clottemans in Hasselt kwam oppikken.

De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen besliste maandag Clottemans onder voorwaarden vrij te laten. 'We hebben in Antwerpen anderhalf uur gepleit. Het Amerika-verhaal is een kwakkel, een dooie mus. Ze was daar inderdaad wat zat en ze was met een voertuig tegen een vliegtuig gereden, meer niet. Mijn cliënte heeft altijd met veel overtuigingskracht haar onschuld staande gehouden. We gaan nu het onderzoek verder beleven. In het dossier is niks gegroeid. Er is geen vooruitgang geboekt. De voorwaarden die de KI haar vandaag heeft opgelegd, zijn compleet normale voorwaarden', stelt meester Van Aelst.

De Tongerse speurders waren in het onderzoek ook naar de Verenigde Staten gereisd om mensen te horen in verband met een incident in de Verenigde Staten waarbij Clottemans betrokken was. Tijdens een festival voor valschermspringers in de zomer van 2006 op de luchthaven van Rantoul, in de Amerikaanse staat Illinois, reed Clottemans met een terreinwagen onder de vleugel van een vliegtuig door.

Een ex-minnaar zat op het dak van de jeep en kon tijdig wegspringen. In dat verband moet nog een getuige van het incident uit Groot-Brittannië worden verhoord. Het onderzoek naar de parachutemoord is dus nog niet afgelopen.

Begin januari had de KI in Antwerpen de aanhouding van Clottemans bevestigd, maar tegen die beslissing werd cassatieberoep aangetekend. Het Hof van Cassatie besliste het arrest van de KI te verbreken, omdat de rechters hun arrest niet voldoende gemotiveerd hadden. Daarom verscheen Clottemans maandag weer voor een anders samengestelde zetel van de KI in Antwerpen.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees