'Naar grote competitie of Europese beker spelen'

Lucas Biglia wil weg bij Anderlecht

Lucas Biglia heeft in de krant Het Laatste Nieuws duidelijk gemaakt dat hij Anderlecht wil verlaten, maar beseft dat het einde van de transferperiode in zicht is. De jonge argentijn raakt niet weg bij paars-wit omdat het bestuur vindt dat buitenlandse ploegen te weinig geld willen geven.
'De kans wordt altijd maar groter dat ik hier het seizoen zal uitdoen. 31 januari komt steeds dichterbij. Ik blijf kalm onder het feit dat ik hier nog ben. We zitten in een wereldwijde financiële crisis en die treft ook het voetbal. Veel clubs sparen hun centen op voor volgende zomer', aldus Biglia.

'Ik voel me nog altijd goed bij deze club en nog een titel pakken is een grote uitdaging voor mij', blijft Biglia positief.

Het klopt dat ik in een moeilijke periode zit. De Europese uitschakeling tegen BATE Borisov is daar de oorzaak van. Ik moet dan ook zo snel mogelijk hogerop.'

De Argentijn wil graag naar een grote competitie. Trabzonspor bracht als enige club een bod uit, maar dat avontuur ziet Biglia niet zitten. 'Ik wil graag naar het WK 2010. Er is maar één manier om me in de gunst van bondscoach Diego Maradona te spelen en dat is mezelf tonen in een Europese beker of een grote competitie.'
Corrigeer