Precampagne N-VA waarschuwt voor PS

BRUSSEL - ,,Laat Vlaanderen niet verst(r)ikken''. Met die slogan voert N-VA tot 18 maart een precampagne in de aanloop naar de federale verkiezingen van 10 juni. Het beeld dat de partij daarbij gebruikt, is dat van een gevarenbord met daarin een strikje, een ''speelse'' verwijzing naar PS-voorzitter Elio Di Rupo.

avb

N-VA maakt van de komende maand gebruik om zichzelf nog even in de markt te plaatsen, los van kartelpartner CD&V. Tijdens die precampagne, die zowat 400.000 euro kost, wil de partij nog eens duidelijk maken wat voor haar de belangrijkste inzet van de verkiezingen is: een grondige staatshervorming. N-VA en CD&V stelden eerder niet tot een federale regering toe te treden zonder belangrijke stappen in de staatshervorming.

,,Wij zijn kennelijk de enigen met CD&V die zich herinneren wat in het Vlaams regeerakkoord staat'', stelde partijvoorzitter Bart De Wever woensdag in een verwijzing naar de standpunten van Open VLD en SP.A op het vlak van de staatshervorming. ,,Dat sommige anderen ons voorstellen alsof we aansturen op chaos, lijkt me eerder een zwaktebod''.

Strikje

De precampagne moet de Vlaming duidelijk maken dat Vlaanderen verstrikt dreigt te raken door de Belgische situatie. ,,Steeds weer blokkeert België de oplossingen die Vlaanderen nodig heeft'', luidt het. Het verkeersbord wijst op het gevaar dat die verstrikking kan overgaan in verstikking.

De strik in het verkeersbord is een ''speelse'' verwijzing naar Di Rupo en de PS. De Franstalige socialisten zijn volgens de N-VA de grootste verantwoordelijken voor het feit dat de federale regering communautair wordt geblokkeerd. ,,Het moet al heel grof gaan, zoals bij minister van Defensie Flahaut, vooraleer de PS wordt teruggefloten'', stelde de partijvoorzitter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen