Luc Huyse wint ABN AMRO Bank prijs voor beste non-fictie boek 2006

Luc Huyse wint ABN AMRO Bank prijs voor beste non-fictie boek 2006

Foto: rr

BRUSSEL - "Alles gaat voorbij, behalve het verleden" van de Vlaamse auteur en professor Luc Huyse is woensdagavond in Antwerpen bekroond met de ABN AMRO Bank Prijs voor het beste Nederlandstalig non-fictie boek van 2006. De winnaar kreeg uit handen van Vlaams minister-president Yves Leterme een oorkonde en een cheque ter waarde van 12.500 euro.
De jury van de ABN AMRO Bank prijs, die voor het eerst werd uitgereikt, loofde het boek van Huyse voor zijn "originaliteit" en "unieke combinatie tussen geschiedenis en actualiteit". Ook "de universele denkpistes die worden bewandeld" in het boek werden geprezen.

"Alles gaat voorbij, behalve het verleden", uitgegeven door Van Halewyck, geeft een overzicht van hoe afgerekend kan worden met een traumatisch verleden. Tezelfdertijd is het een pleidooi om het verleden altijd opnieuw op te roepen en het nooit te vergeten.

De publieksprijs van ABN AMRO Bank ging naar journalist Rudi Vranckx voor zijn boek "Geesten van het avondland" (Meulenhoff/Manteau). Vranckx haalde voor zijn boek over moslimterroristen het meeste stemmen op de website van ABN AMRO Bank en gaat met 2.500 euro naar huis.

De drie overige genomineerden waren Christine Van Broeckhoven voor haar boek "Brein & Branie" (Houtekiet), Peter Adriaenssens voor "Praten met je tiener" (Lannoo) en Koen De Leus voor "Naar grijsland" (Roularta Books).

In de jury van de ABN AMRO Bank Prijs zetelden onder meer Peter Frans Athonissen (Anthonissen & Associates), Peter Vandermeersch (Corelio-kranten) en Rik van Cauwelaert (Knack).
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees