Ieper wil Vlaams belastingpact omzeilen

IEPER - BRUSSEL - De stad Ieper wil de Vlaamse regering te slim af zijn. Het schepencollege heeft een voorstel klaar om de forfaitaire huisvuilbelasting, die in 2009 moet verdwijnen, te vervangen door een algemene gezinsbelasting. Dat meldt Het Laatste Nieuws.
Het woord huisvuil zou gewoon worden geschrapt uit het belastingreglement, waarna dezelfde belasting gewoon van kracht zou blijven tot 2013.

De Vlaamse regering had de gemeenten een pact voorgesteld, waarbij Vlaanderen een deel van de schulden overneemt en de gemeenten in ruil alle forfaitaire belastingen schrappen vanaf 2009, te beginnen met de huisvuilbelasting. Maar daar heeft Ieper dus wat op gevonden: in 2008 een nieuwe belasting vestigen, nog voor het pact in werking treedt in 2009.

Minister Marino Keulen (Open Vld) steekt daar echter een stokje voor. De afspraak is dat de gemeenten de huisvuilbelasting vervangen door een gebruiksbelasting, via stickers of vuilniszakken, zegt de minister. Een nieuwe algemene belasting kan niet. Het is dus niet zeker dat het schepencollege bij zijn beslissing blijft.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees