Lidl slaat mea culpa na bespionering werknemers

Lidl slaat mea culpa na bespionering werknemers

Foto: rr

Lidl heeft vrijdag mea culpa geslagen nadat aan het licht gekomen was dat loontrekkenden van de Duitse winkelketen bespied werden. In een mededeling op zijn website verontschuldigde de discounter zich bij het personeel en de klanten.
Het weekblad Stern had woensdag onthuld dat in sommige warenhuizen van Lidl miniatuurcamera’s geplaatst waren die personeelsleden in het oog hielden zonder dat ze het wisten. Volgens het blad bestaan honderden pagina’s van rapporten over de handel en wandel van werknemers, bijvoorbeeld over hoe vaak ze naar het toilet gaan of over hun privéconversaties tijdens de pauzes.

Lidl zegt dat het bewakingsopdrachten aan privédetectivebureaus toevertrouwd heeft voor sommige van zijn supermarkten, 'want diefstal en voorraden die verloren gaan, zijn in het algemeen een groot probleem voor de kleinhandel'. De discounter geeft de detectives de schuld van de weinig orthodoxe praktijken en belooft 'voortaan geen detectives meer in te schakelen'. Het bedrijf verzekert het personeel dat dergelijke praktijken zich niet meer zullen voordoen en vraagt de klanten het vertrouwen in de winkelketen te behouden.

Lidl is aanwezig in 23 landen en heeft ruim 7.000 winkels, waarvan het merendeel in Duitsland. De groep, die in handen is van de familie Schwarz, maakt geen cijfers bekend.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees