Schorsing Betis Sevilla uitgesteld

De Spaanse voetbalclub Betis Sevilla mag het zaterdag op de 30e speeldag in de Spaanse Primera Division dan toch op eigen veld opnemen tegen Barcelona. Dat werd vrijdag beslist door de disciplinaire commissie van de Spaanse Voetbalbond. De club mocht in eerste instantie zijn komende twee wedstrijden niet in eigen huis afwerken na een flesincident.
De sanctie was een gevolg van het flesincident dat plaatsvond tijdens de competitiematch tegen Athletic Bilbao. Toen werd de doelman van de Baskische bezoekers halfweg de tweede helft bij een 1-2 achterstand geraakt door een fles die vanuit het publiek op het veld was geworpen. De scheidsrechter legde de wedstrijd na het incident stil.

Oorspronkelijk zou Betis zijn thuiswedstrijd tegen Barcelona op het veld van Atletico Madrid moeten afwerken, in het Vicente Calderon-stadion. Betis ging echter niet akkoord en vond het gevaarlijk dat er komend weekend supporters van vier verschillende teams in Madrid zouden zijn. Zondag speelt Real Madrid immers een thuiswedstrijd tegen FC Sevilla. De sanctie van Betis wordt uitgesteld.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.