'Kans bestaat dat de naam VLM Airlines verdwijnt'

'Kans bestaat dat de naam VLM Airlines verdwijnt'

Foto: belga

De Antwerpse luchtvaartmaatschappij VLM Airlines viert in mei zijn vijftiende verjaardag. Maar of de luchtvaartmaatschappij in de toekomst verder de naam VLM Airlines blijft dragen, is onzeker. Dat zegt managing director Johan Vanneste aan De Standaard.
De regionale luchtvaartmaatschappij werd eind vorig jaar overgenomen door de luchtvaartgroep Air France-KLM. Die heeft al zijn regionale luchtvaartmaatschappijen CityJet, Regional, Britair en onrechtstreeks ook VLM Airlines samen gebracht in de holding Air France Finance.

'Er wordt in de groep ook onderzocht of al die regionale partijen een gemeenschappelijke merknaam moeten krijgen', zegt managing director Johan Vanneste. 'De kans bestaat dat onze naam verdwijnt, maar er is nog niets beslist.

Maar VLM Airlines is op London City Airport een zeer sterke naam. Dat mag niet onderschat worden. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat onze vluchten naar Londen verder verkocht worden onder de merknaam VLM Airlines en onze andere vluchten een eventuele gemeenschappelijke naam gaan dragen.'

VLM Airlines boekte vorig jaar voor het tiende jaar op rij winst. Een opmerkelijke prestatie in de sector. Maar Vanneste acht het moeilijk om die prestatie te evenaren zonder een verhoging van de brandstoftoeslag of de gemiddelde ticketprijs.

Het volledige interview met Johan Vanneste, topman van VLM Airlines, leest u morgen in de krant en op standaard.biz.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees