Cubanen mogen mobieltjes kopen

HAVANA - Cubanen mogen voortaan mobieltjes kopen, een luxe die tot nu toe was voorbehouden aan personen die bij buitenlandse firma's werken of een hoge positie bekleden bij de communistische overheid. Dat heeft de regering van de nieuwe president Raul Castro vrijdag bekendgemaakt.
Het is de eerste versoepeling die onder de nieuwe president wordt doorgevoerd en betreft precies het soort van kleine vrijheden waar de Cubanen na het vertrek van Fidel Castro, Rauls oudere broer, op hadden gehoopt.

Sommige Cubanen ontduiken het verbod al door buitenlanders in hun plaats een contract te laten aangaan, maar mobiele telefoons zijn in Cuba toch nog lang niet zo gemeengoed als in de rest van Latijns-Amerika.

Voor de meeste Cubanen zal een mobieltje waarschijnlijk veel te duur zijn aangezien het Cubaanse telecombedrijf ETECSA een betaling met convertibele peso's eist. Die munteenheid wordt gehanteerd voor toeristen en heeft 24 maal de waarde heeft van de peso waarin Cubaanse werknemers worden betaald.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees