Goud voor Groot-Brittannië in ploegenachtervolging

Groot-Brittannië heeft vrijdag op het WK baanwielrennen in het Engelse Manchester goud behaald in de ploegenachtervolging voor vrouwen.
Wendy Houvenaghel, Rebecca Romero en Joanna Rowsell klokten af in 3:22.408 en haalden het in de finale na 3 km makkelijk van hun Oekraïense opponentes (Svitlana Galyuk, Lesya Kalitovska en Lyubov Shulika).

Voor Romero is het al de tweede gouden medaille op dit WK. Eerder was ze al de beste in de individuele achtervolging, waar Houvenaghel brons behaalde. Het was al de vijfde Britse medaille op het WK.

Het brons in de ploegenachtervolging ging naar Duitsland (Charlotte Becker, Verena Joos en Alexandra Sontheimer) dat het in de troosting van Wit-Rusland haalde. Eerder op de dag werd België zevende en laatste in de kwalificaties. Evelyn Arijs, Jolien D'Hoore en Jessie Daams klokten na drie kilometer af in 3:35.594.
Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.