Hoy klopt Sireau in finale sprint

De Brit Chris Hoy is vrijdagavond op het WK baanwielrennen in het Engelse Manchester wereldkampioen geworden in de sprint. In de finale haalde hij het met twee manches tegen nul van de Fransman Kevin Sireau. Een andere Fransman, Mickaël Bourgain, behaalde brons ten nadele van de Italiaan Roberto Chiappa.
In de eerste finalemanche leek Sireau het te gaan halen, maar na een ultieme jump was het toch Hoy, die na de fotofinish tot winnaar werd uitgeroepen. In de tweede manche begon Sireau opnieuw de sprint, maar hij werd geremonteerd door Hoy.

De 32-jarige Hoy, die de vierde tijd in de kwalificaties had neergezet, had donderdag in de kwartfinales de Nederlandse topfavoriet Theo Bos uitgeschakeld, die de WK-sprint in 2004, 2006 en 2007 gewonnen had. Hoy is de eerste renner die het goud pakt in de vier verschillende sprintnummers op het WK (individuele en teamsprint, keirin en kilometer). Hij is eveneens olympisch kampioen op de kilometer. Hij bezorgde Groot-Brittannië al de zesde wereldtitel op dit WK.
Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.