Geen enkele Puerto-renner aan de start van L-B-L

Geen enkele renner die genoemd wordt in de dopingzaak-Puerto komt zondag aan de start van Luik-Bastenaken-Luik, meldde organisator ASO, die ook de Tour de France organiseert. Christian Prudhomme, directeur van de Tour de France, had vorige week een oproep in die richting gedaan aan de wielerteams.

boj

Drie Puerto-renners, naast de Italiaan Ivan Basso die dinsdag door zijn team Discovery Channel geschorst werd, zouden mogelijk deelgenomen hebben aan 'la Doyenne'. Maar de Italiaan Giampaolo Caruso (Lampre) en de Spanjaarden Koldo Gil (Saunier Duval) en Constantino Zaballa (Caisse d'Epargne), die was aangeduid als reserve, werden niet opgesteld door hun respectievelijke teams.

'De dingen evolueren in de goede richting', aldus Christian Prudhomme. 'Ik had niet verwacht dat we zo snel zo veel stappen in de goede richting zouden zetten. De voorbije week was heel constructief. Maar nog niet alles is geregeld. Laat ons stellen dat we de berg nog niet hebben aangevallen!'

Een vergadering over het onderwerp tussen Pat McQuaid (voorzitter van de Internationale Wielerunie) Christian Prudhomme (als vertegenwoordiger van de organisatoren) en Patrick Lefevère (voorzitter van de vereniging van profteams) is al gepland voor eind volgende week, in de rand van de Ronde van Romandië.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie