Michael Rasmussen droomt van de Giro

Michael Rasmussen droomt van de Giro
De 35-jarige Deense renner Michael Rasmussen hoopt deze week een ploeg bekend te kunnen maken voor komend seizoen. De door Rabobank ontslagen klimmer koestert nog hoge ambities. ‘Ik reken erop dat ik volgend jaar deelneem aan een grote ronde’, aldus de ex-geletruidrager.
Rasmussen reed de afgelopen maanden voor het Mexicaanse Tecos Trek, een lokale ploeg. ‘Ik wil pas naar buiten komen met mijn nieuwe team wanneer alles rond is’, zegt Rasmussen in de Deense krant Berlingske Tidende. ‘Maar het ziet er goed uit. Ik reken erop dat ik volgend jaar deelneem aan een grote ronde. Het parcours van de Giro ziet er interessant uit. In februari verwacht ik mee te doen aan de Ruta del Sol.’

Rasmussen moet uiteraard inleveren ten opzichte van wat hij bij Rabobank verdiende. Die ploeg zette hem in de gele trui uit de Tour van 2007 omdat hij had gelogen over zijn verblijfplaats tijdens de voorbereiding. Rasmussen keerde eind juli terug in competitie na een tweejarige schorsing.
Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.