Buurt ontruimd na gaslek in Heverlee

Buurt ontruimd na gaslek in Heverlee
LEUVEN - In de Leuvense deelgemeente Heverlee is een gaslek ontstaan bij werken aan de De Croylaan. Een universiteitsgebouw in de buurt werd een tijdlang ontruimd en het spoorverkeer op een nabijgelegen spoorlijn werd even onderbroken. Rond 10.30 uur werd de buurt opnieuw vrijgegeven.
Het gaslek ontstond kort voor 8 uur en werd veroorzaakt door wegenwerken. De hulpdiensten waren snel te plaatse en stelden een perimeter van 50 meter in. Een universiteitsgebouw dat binnen die straal lag, is volledig ontruimd. De studenten-laboranten die in het gebouw les volgden hebben de plaats probleemloos kunnen verlaten. Ook het treinverkeer tussen Leuven en Ottiginies moest onderbroken worden.

Arbeiders van de gasmaatschappij maakten eerst een tweede gat in de gasleiding om zo de druk te verlagen. Nadien werd de toevoer afgesloten en kon het lek gedicht worden. Omstreeks 10.30 uur was dat werk afgelopen en konden de hulpdiensten de buurt vrijgeven. Tien minuten later hernam ook het treinverkeer tussen Leuven en Ottignies.
Corrigeer

MEER NIEUWS