Walter Baseggio tekent bij Moeskroen

Walter Baseggio tekent bij Moeskroen
Walter Baseggio heeft een contract voor twee en een half jaar bij Moeskroen ondertekend. Dat maakte de Henegouwse eersteklasser dinsdag bekend. De 29-jarige middenvelder komt over van landskampioen Anderlecht, waar hij nog amper aan spelen toekwam.
De 29-jarige Baseggio speelde vrijwel zijn hele carrière bij Anderlecht. Hij maakte in 1996 zijn debuut in het eerste elftal en ontpopte zich al snel tot publiekslieveling. In de winterstop van het seizoen 2005-2006 werd hij uitgeleend aan het Italiaanse Treviso, dat toen nog in de Italiaanse Serie A speelde. Treviso zakte naar de Serie B, en na de heenronde van het seizoen 2006-2007 werd 'Walt' opnieuw naar het Constant Vanden Stock-stadion gehaald. Daar kwam hij onder trainer Franky Vercauteren echter amper aan spelen toe, en ook van Ariël Jacobs kreeg hij weinig kansen om zich te bewijzen.

Baseggio, die 31 keer geselecteerd werd voor de Rode Duivels, probeert bij Moeskroen zijn carrière te herlanceren. Bij "Les Hurlus" wordt hij herenigd met coach Enzo Scifo, met wie hij nog samenspeelde bij Anderlecht.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.