Hein Vanhaezebrouck wordt nieuwe coach Genk

Hein Vanhaezebrouck wordt nieuwe coach Genk

Foto: belga

Hein Vanhaezebrouck wordt volgend seizoen de nieuwe coach van Racing Genk. Dat werd zondag bevestigd door de Limburgse eersteklasser. De huidige coach van KV Kortrijk zal maandag een contract voor drie seizoenen ondertekenen en start meteen na het einde van dit seizoen. Vanhaezebrouck volgt Ronny Van Geneugden op, die begin maart op een stap opzijzette bij de Limburgers.
De nieuwe Genkse coach wordt maandagavond, na het afronden van de laatste formaliteiten, voorgesteld aan de pers. Genk heeft een akkoord met de coach zelf, maar moet ook nog een definitieve overeenkomst bereiken met de club KV Kortrijk.

De 45-jarige Vanhaezebrouck is sinds juli 2006 trainer van KV Kortrijk, waar hij Manu Ferrera opvolgde. Hij loodste de Kortrijkzanen vorig seizoen naar de titel in tweede klasse. Voordien was hij trainer van WS Lauwe (2004-2006) en Sporting West (2002-2003). De ex-speler van onder andere Lauwe, Doornik, Kortrijk, Harelbeke en Lokeren is ook voetbalanalist.

Racing Genk was na het vertrek van Van Geneugden al een kleine maand op zoek naar een nieuwe coach. Assistent Pierre Denier nam over en zal het seizoen uitdoen bij Genk. Naast Vanhaezebrouck werd ook Glen De Boeck genoemd als nieuwe coach van de Limburgers, maar de Genkenaars opteerden uiteindelijk voor Vanhaezebrouck.

KV Kortrijk, de huidige werkgever van Vanhaezebrouck, heeft zondag via Racing Genk vernomen dat er een akkoord bereikt werd tussen beide partijen. Harry Lemmens, de voorzitter van Genk, heeft daarom een gesprek gevraagd met Kortrijkpreses Joseph Allijns. 'Allijns zal het directiecomité van de West-Vlaamse eersteklasser bijeenroepen om zich over deze nieuwe situatie te beraden', klinkt het in een persmededeling van Kortrijk.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.