Familieleden Mananya spreken beschuldigde emotioneel toe

CHARLEVILLE-MEZIERES - De familieleden van Mananya Thumpong, een 13-jarig slachtoffer van Michel Fourniret, hebben dinsdag voor het assisenhof van de Franse Ardennen uitgehaald naar de beschuldigde. Ze deden dat nadat ze het jonge slachtoffer emotioneel in herinnering hadden gebracht.
'U denkt een man te zijn? Voor mij bent u niets. (...) Zou ik dat doen? Zou ik dat uw dochtertje, een Fourniretje, aandoen?', zei Kanyarat Thumpong, de moeder van Mananya, afkomstig uit Thailand, aan de vermoedelijke seriemoordenaar.

Mananya Thumpong verdween op 5 mei 2001 in Sedan, in de Franse Ardennen, nadat ze een namiddag had doorgebracht in de mediatheek van de stad. In België werden op 1 maart 2002 resten van haar lichaam gevonden, op een 15-tal kilometer van de Frans-Belgische grens.

'Sta vooral niet recht. Die hoogte past bij u. Dank u omdat u gezwegen hebt. Dank u omdat u aan de wreedheid van uw daden niet de wreedheid van uw woorden toevoegt', zei Brice Longhini, de stiefvader van het slachtoffer, aan Fourniret.

Voordien had hij emotioneel de herinnering aan het meisje opgeroepen dat 'vandaag 21 jaar zou zijn, maar nooit zo oud zal worden, omdat iemand besliste dat alles moest ophouden'.

Bij het begin van de zitting bekende Fourniret, die terechtstaat voor zeven doodslagen met verzwarende omstandigheden, de ontvoering en de moord op de tiener. Net zoals tijdens het onderzoek ontkende hij echter haar te hebben verkracht.

Monique Olivier, de echtgenote en vermoedelijke medeplichtige van Fourniret, moet zich in de zaak niet verantwoorden.

De eerste man van Kanyarat Thumpong, Hervé Guy, legde aan het hof uit dat Mananya Thumpong en haar jongere zus in 1994 in Frankrijk aankwamen na zijn huwelijk met Kanyarat Thumpong in Thailand in 1992. De familie keerde vervolgens naar Thailand terug voor een periode van twee jaar, van 1998 tot 2000.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees