Handbalfusie tussen HC Herstal en ROC Flémalle

Het is vrijdag officieel bekendgemaakt, mannenteams ROC Flémalle en VOO HC Herstal fusionneren. De nieuwe club zal in de hoogste reeks spelen, eerste nationale (ex-eredivisie), onder het stamnummer 6, het nummer van de club uit Flémalle.
De voorzitter is Gilbert Van Bouchate (ex-ROC) en hij wordt bijgestaan door Norbert Sools (ex-Herstal), de nieuwe vicevoorzitter. De club zou "VOO HC Herstal - Flémalle ROC" gedoopt worden maar dat is nog niet bevestigd.

De eerste ploeg zal zijn thuiswedstrijden in de omnisporthall Préalle in Herstal afwerken, de jeugdploegen (van de vlooien tot de junioren) daarentegen spelen in de zaal André Cools in Flémalle.

De fusie van beide clubs, het niet inschrijven van Lommel en de weigering van Eynatten/Raeren om te promoveren zorgen voor een resem stijgers. Zp behoren Apolloon Kortrijk, Elita Lebbeke, Arena Hechtel en Olse Merksem voortaan tot de elite. Kortessem en Verviers zetten de stap naar de tweede nationale.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.