Sfinksfestival lokt zowat 28.000 bezoekers

Sfinksfestival lokt zowat 28.000 bezoekers
BOECHOUT - De voorbije vier dagen hebben naar schatting 28.000 muziekliefhebbers een bezoek gebracht aan het Molenveld in Boechout om er de 32ste editie van het Sfinksfestival bij te wonen. Dat is minder dan vorig jaar. Hevige regenbuien dreigden zondagmorgen even roet in het eten te gooien, maar toen de poorten van het festivalterrein open gingen, was de zon van de partij.
Twee dagen voor het begin van het festival waren de weergoden Sfinks minder gunstig gezind. Het hevige stormweer blies dinsdag de grote concerttent omver. De organisatoren moesten nog een nieuwe grote tent laten uitrukken en ook het podium moest herop gebouwd worden omdat het gedeeltelijk was verzakt.

Op de eerste festivaldag, die gratis is voor de bewoners van Boechout, Vremde, Hove en Mortsel, waren er 10.000 bezoekers. De zigeunerritmes van het Gypsyland Extravaganza brachten vrijdag 3.000 muziekliefhebbers op de been.

Zaterdag trokken 9.000 bezoekers naar de festivalweide voor onder meer de flamencomuziek van Son De La Frontera. Het optreden van de Zwitserse Laurence Revey, die mystieke christelijke berggezangen bracht bij kaarslicht, zorgde voor een unieke sfeer.

De poorten van het festivalterrein gingen zondag wat later open omdat er nog overvloedig regenwater moest worden weggepompt. Zowat 6.000 mensen genoten van de optredens. Alpha Blondy and the Solar System sloten het festival af.

Er was dit jaar minder volk op het Sfinksfestival dan vorig jaar, toen 32.000 muziekliefhebbers opdaagden op het festival, dat gepaard ging met tropische temperaturen. Toch zeggen de organistoren ook dit jaar tevreden te zijn over de opkomst.
Corrigeer

MEER NIEUWS