Yalsadam wint Grote Steeple Chase van Vlaanderen

Yalsadam wint Grote Steeple Chase van Vlaanderen

Foto: afp

WAREGEM - Het 9-jarige Franse paard Yalsadam, met jockey Samuel Pocher, heeft dinsdag in Waregem de Grote Steeple Chase van Vlaanderen gewonnen. De outsider verraste Gaël d’Angron en Jorat d’Or, in een wedstrijd met alleen Franse paarden aan de start.
Er werd vooral uitgekeken naar The Top en Gaël d’Angron, beiden winnaars in het verleden. Gaël d’Angron nam meteen het initiatief. De winnaar van vorig jaar nam resoluut de leiding en werd gevolgd door The Top. De posities bleven tijdens de eerste ronden van de 4600 meter lange ren ongewijzigd.

Het leek er op dat het tussen hen zou gaan voor de zege, maar bij de tweede doortocht van de Ierse berm maakte The Top een klein foutje, waarna jockey Guineneuf het paard uit koers nam. Op 800 meter van de finish kreeg Gaël d’Angron het gezelschap van Jasper Do en Yalsadam. Met nog 500 meter te lopen viel Jasper Do en versnelde Yalsadam. Gaël d’Angron, die na zijn zege van vorig jaar vijf kilo extra balast kreeg, kon de aanval niet meer beantwoorden. Yalsadam haalde het met zes lengten voorsprong.

Voor de 28-jarige jockey Samuel Pocher was het de eerste overwinning op Waregem Koerse, een zege die eigenaar en trainer Eric Leray 95.000 euro opbracht. Leray behaalde met Jorat d’Or een derde plaats, goed voor 20.000 euro. Het duo Van Mele-Huyk leverde met Gaël d’Angron en Rib Pile de tweede en de vierde plaats en kon zo op 62.500 euro aanspraak maken.

Uitslag ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen:

1. 408 Yalsadam (Fra) S. Pocher 17,5/1
2. 402 Gaël d’Angron (Fra) X. Hondier 4,5/1
3. 406 Jorat d’Or (Fra) A. Blais 13,5/1
4. 405 Rib Pile (Fra) H. Terrein 9,5/1
5. 409 Star Glory (Fra) I. Carron 15/1.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.