Manifestatie tegen affiche ,,Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen''

Manifestatie tegen affiche ,,Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen''

Foto: rr

Een honderdtal mensen heeft zaterdag voor de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in Brussel geprotesteerd tegen de affiche van het toneelstuk "Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen", dat zaterdagavond in première ging. De affiche toont een Madonna met Noord-Afrikaanse trekken, die aan haar ontblote borst een kind houdt.
Volgens de vzw ,,België en Christenheid'', die het initiatief nam voor de betoging, is de affiche godslasterlijk. De deels ontblote maagd Maria die op de affiche prijkt, kan volgens de vereniging niet door de beugel.

,,De affiche is beledigend voor ons geloof en heeft geen bestaansreden. Wij eisen dat ze ingetrokken wordt'', aldus Alain Escada van ,,België en Christenheid''. ,,Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen'' is het tweede deel van een drieluik van de Vlaams-Tunesische theatermakers Chokri en Zouzou Ben Chikha.

Voor artistiek directeur Jan Goossens van de KVS, is de affiche een goede weergave van het stuk, dat draait rond een moeder, en de maagd is daar een symbool van: ,,De KVS is een theater met een open geest en het mag duidelijk zijn dat we de affiche niet intrekken'', zo luidt het.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees