Procureur en burgemeester twisten over aantal speurders

BRUSSEL - De procureur des konings van Charleroi, Christian De Valkeneer, ontkent dat er 50 bijkomende speurders ingezet worden voor de onderzoeken naar de affaires waarbij verschillende lokale PS’ers in beschuldiging gesteld zijn. Hij deed dat dinsdagvoormiddag op de RTBF-radio in reactie op verklaringen van burgemeester Jacques Van Gompel.
De burgervader had op de openbare radio herhaald dat het gemakkelijker is om 50 bijkomende speurders naar Charleroi te sturen voor huiszoekingen dan 10 politiemannen te bekomen voor het verzekeren van de veiligheid van de burgers. ,,We werken momenteel met de eigen mensen van de GDA (Gerechtelijke Dienst Arrondissement, nvdr) van de federale politie, die 8 of 9 bijkomende speurders heeft gekregen’’, aldus de procureur die eraan toevoegde dat zowel de GDA-leiding als hijzelf aandringen op een versterking van de GDA. ,,We ijveren voor deze versterking om het dossier zo snel mogelijk te kunnen sluiten’’, aldus De Valkeneer.

Burgemeester Jacques Van Gompel erkende dat het cijfer van 50 bijkomende speurders misschien overdreven is, ,,maar ikzelf heb de aanvragen voor 32 bijkomende mensen gezien. Ik zal hierover met de procureur praten, met wie ik overigens regelmatig samenwerk’’, aldus nog Van Gompel. Naar eigen zeggen had de burgemeester enkel willen aangeven dat als men bijkomend personeel kan vinden voor de affaires in Charlerloi, men ook inspanningen moet doen om de veiligheid in Charleroi te verhogen.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees