Belg in Turkse gevangenis vandaag terug thuis?

De zaak Bert Eggers (59) is deze week in een stroomversnelling geraakt.
Bert Eggers bestuurde op 14 mei een busje waarmee drie zieke patiënten en hun verzorgers een reis maakten door Turkije, die mee werd georganiseerd door vzw Gehandicaptenzorg van de Socialistische mutualiteit. Ook Berts terminaal zieke vrouw was bij de patiënten.

Om een nog onbekende reden ging het busje over de kop. Alle inzittenden werden naar het ziekenhuis gebracht en vier dagen later bezweek een van de rolstoelpatiënten. Daardoor werd Bert Eggers gearresteerd. Een andere patiënte wordt vrijdag gerepatrieerd naar België en heeft nog steeds medische zorgen nodig.

Gisteren heeft de advocaat van Eggers een onderhoud gehad met de bevoegde procureur van Sernik. Officiële documenten werden overhandigd waaruit blijkt dat de vrouw niet meer in levensgevaar verkeert.

De procureur heeft op basis van deze documenten een onderhoud gehad met de rechter die daardoor de hoorzitting vandaag laat doorgaan. Eerst was er sprake dat de eerste hoorzitting pas op 15 juni zou plaatsvinden. Meneer Dumont van Buitenlandse zaken bevestigt dat de advocaat het nodige heeft gedaan om deze procedure te versnellen.

Al dan niet met een borgsom is er veel kans dat Eggers vandaag wordt vrijgelaten en terug naar België kan keren om bij zijn familie en zieke vrouw te zijn.

Ondertussen blijkt ook dat het dodelijk slachtoffer niet aan zijn verwondingen ten gevolge van het accident is overleden maar uit de bloedanalyse kan worden opgemaakt dat hij stierf door een falen van de lever.

Hij wordt vandaag in alle stilte begraven.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees