Belgacom plooit Telindus terug tot zes landen

Belgacom plooit Telindus terug tot zes landen
BRUSSEL - Belgacom brengt het aantal vestigingen van zijn dochterbedrijf Telindus terug van veertien naar zes. De zes zijn België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Groot-Brittannië en Spanje. Dat heeft Michel De Coster, die bij Belgacom de bedrijvendivisie leidt, bevestigt.
Belgacom kreeg Telindus, dat ICT-diensten levert aan bedrijven, begin 2006 in handen na een omstreden bod. Het Leuvense Telindus had in de jaren daarvoor een internationale organisatie uitgebouwd, met zelfs vestigingen in Thailand en China.

Na de inlijving door Belgacom groeide echter twijfel over het behoud van al die afdelingen. Begin dit jaar raakte al bekend dat Belgacom de positie van Telindus in een reeks landen tegen het licht hield.

Dat heeft geleid tot de beslissing om de vestigingen in acht landen, waar Telindus te klein of verlieslatend is, af te stoten. Dat viel maandag af te leiden uit de toespraak van Didier Bellens op de openingsplechtigheid van het Broadband World Forum in Brussel.

Bellens zei daar dat Belgacom zijn eengemaakt technologieplatform Explore, voor zijn professionele klanten de toegang tot de diensten van de hele groep, ook gaat uitrollen in het buitenland. Daarbij ligt de klemtoon op vijf landen: Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Groot-Brittannië en Spanje.

De Coster bevestigde dat dat betekent dat Belgacom de acht andere vestigingen, waar in totaal enkele honderden mensen werken, desinvesteert, meldt De Morgen.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees