Utaka gaat, Adalberto komt

Op het einde van de wintertransferperiode realiseerde KVC Westerlo nog twee transfers: de Nigeriaanse aanvaller Peter Utaka trekt naar tweedeklasser Antwerp; de jonge Braziliaan Adalberto Neto komt de defensie in het Kuipje versterken. Dat meldt de Kempense club op haar website.
De 22-jarige Utaka kwam in augustus 2004 bij Westerlo terecht vanuit Patro Maasmechelen om zijn landgenoot Tosin Dosunmu te laten vergeten, maar ontpopte zich niet tot de verwachte doelpuntenmachine. Zijn driejarig contract zou in juni aflopen.

Adalberto Neto is nog maar 19 lentes jong. De centrale verdediger komt over van het Braziliaanse America uit Belo Horizonte en werkte begin januari een trainingskamp in Turkije af met Feyenoord Rotterdam. Trainer Erwin Koeman was zeer te spreken over zijn oefenwedstrijd met Feyenoord tegen Galatasaray, waarop de Rotterdammers de harde verdediger voor 2,5 jaar bij Westerlo stalden. Feyenoord, dat samenwerkt met Westerlo, heeft de mogelijkheid om na anderhalf jaar Adalberto naar Rotterdam te halen of te verkopen.

Adalberto was twee jaar geleden samen met toenmalig uitblinker Jaja Coelho al even op stage bij 'Westel' en maakte sindsdien heel veel vooruitgang.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.