Twintig doden bij explosie in Istanbul

ISTANBOEL - Bij een explosie in een illegale vuurwerkfabriek in de Turkse stad Istanbul zijn vanmorgen twintig doden en 68 gewonden gevallen. Zeker acht gewonden zijn er slecht aan toe, meldt gouverneur Muammer Güler van Istanbul. Onder de doden bevinden zich acht mensen die op straat naar de brand stonden te kijken.
De explosie -geen aanslag- vernietigde een vijf verdiepingen tellend gebouw in de industriezone van de wijk Davutpasa.

Een deel van het vier verdiepingen tellende fabriekspand stortte in door de explosie. Ook nabijgelegen gebouwen raakten beschadigd.

In het gebouw waren confectieateliers, opslagplaatsen voor verf en een clandestien vuurwerkfabriekje ondergebracht. De gouverneur heeft een mogelijke aanslag uitgesloten, maar weet momenteel ook nog niet wat de juiste oorzaak van de ontploffing is. Voor de zware explosie in het gebouw was er eerder al een kleinere ontploffing te horen en was op de derde verdieping brand uitgebroken, wat laat vermoeden dat explosieven aan de oorzaak van het drama liggen, aldus de gouverneur.

Hij voegde eraan toe dat niemand zich meer onder de brokstukken van het zwaarbeschadigde gebouw bevindt. Door de kracht van de explosie vlogen alle vensters in de aanpalende gebouwen aan diggelen. Twee verdiepingen van het getroffen gebouw zijn ingestort, volgens de eerste beelden die door de televisiezenders werden verspreid. Vele brandweerploegen, de hulpdiensten en de politie zijn ter plaatse.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees