New England of New York?

New England of New York?
Zondag wordt er in het Amerikaanse Glendale bij Phoenix gestreden om de de 42e editie van de Super Bowl, de finale van het Amerikaanse profkampioenschap American Football (NFL).
De New England Patriots, die de prestigieuze trofee voor de vierde keer in zeven jaar tijd kunnen winnen, nemen het in de finale op tegen de New York Giants.

De Patriots, eerder winnaar in 2002, 2004 en 2005, kunnen bij een zege op de Giants het eerste team sinds de Miami Dolphins in 1972 worden dat het hele seizoen ongeslagen blijft. New York was wel het team dat New England het meeste tegenstand bezorgde. Op 29 december gingen de Patriots met 35-38 winnen in New York, nadat ze een 28-16 achterstand hadden goedgemaakt.

New England wordt beschouwd als beste team van het decennium. Het team speelt op een constant niveau en coach Bill Belichick slaagt er na het vertrek van enkele spelers elk jaar opnieuw in om een ploeg te bouwen zonder echte vedetten aan te trekken. Belangrijkste spelers zijn quarterback Tom Brady, die verkozen werd tot MVP van het seizoen, en Randy Moss.

De Patriots zijn dan ook torenhoog favoriet tegen de Giants. Ze verbeterden het record van het aantal gescoorde punten en maken gemiddeld 37 punten per wedstrijd. Bij New York is vooral de verdediging het sterkste punt.

Zondag weten we wie de opvolger wordt van de Indianapolis Colts, de winnaar van de vorige editie.
Corrigeer