Tata koopt Amerikaanse General Chemical voor 1 miljard dollar

NEW DELHI - Tata Chemicals, onderdeel van het gezaghebbende conglomeraat van de Indiase ondernemer Ratan Tata, gaat het Amerikaanse General Chemical Industrial Products Inc (GCIP) kopen voor iets meer dan een miljard dollar, omgerekend zo'n 676 miljoen euro.
Dat heeft het bedrijf donderdag laten weten. Het gaat om een nieuwe stap in de internationale opmars van de Tata Group. De onderhandelingen voor de overname zijn nog bezig. Tata Chemicals koopt GCIP van Harbinger Capital Partners, de meerderheidsaandeelhouder van de Amerikaanse onderneming.

GCIP is een van de grote producenten van soda, met een jaarlijkse capaciteit van 2,5 miljoen ton. Het bedrijf levert ruw materiaal dat gebruikt wordt in het productieproces van alledaagse producten als glas, zeep, papier en textiel.

De Tata Group is bezig aan een internationale opmars. Begin vorig jaar nam het conglomeraat nog de Engels-Nederlandse staalproducent Corus over. Tata Motors is ook in verregaande gesprekken met de Ford Motor Company over de koop van Land Rover en Jaguar. Ratan Tata heeft ook getekend voor de goedkoopste auto ter wereld, de Tata Nano (1.700 euro).
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees