Steeds meer Belgen gaan op cruise

Meer dan 47.000 landgenoten ondernamen vorig jaar een cruise. Dat is een stijging met bijna 18 procent ten opzichte van 2006. Dat maakte Cruise & Ferry World, de beroepsvereniging van cruise- en ferrybedrijven, vandaag bekend.
De Belgische vakantiegangers gaan het liefst op cruise binnen Europa, bij voorkeur naar de Middellandse Zee. Amerika is goed voor een kwart van het totaal aantal cruises. Slechts 4,50 procent van de Belgen zoekt het in de rest van de wereld.

Van het aantal cruises in Europa neemt het Middellandse Zeegebied 56 procent voor zijn rekening. Noord-Europa en de Canarische eilanden weten de Belgische toerist slechts matig te boeien.

De populairste formule is een boottocht van een week. Eén op tien vaart langer en slechts enkelen ondernemen een cruise van minder dan zeven nachten.

Opmerkelijk is dat de Benelux de grootste groeimarkt is voor cruises. Van de 3.409.000 Europeanen die vorig jaar met de boot op reis gingen komt intussen bijna 2 procent uit de Benelux. De grootste markt blijft Groot-Brittannië, met meer dan 35 procent van het totaal aantal Europese passagiers.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees