Democraten houden voorverkiezingen in België

BRUSSEL - In het kader van de vierjaarlijkse race naar het Witte Huis organiseert de Democratische Partij voor het eerst een primary bij de partijleden die in het buitenland leven, waaronder ook in België, zo blijkt uit een mail die de overzeese afdeling van de partij (DA of 'Democrats Abroad') heeft rondgestuurd.
De DA levert zelfs meer dan 20 afgevaardigden voor de nationale conventie.

Nu houden de Democraten naar eigen zeggen voor het eerst een primary voor alle Amerikanen die in het buitenland leven. Zij kunnen persoonlijk, via het internet, per fax of via de post hun voorkeur voor een kandidaat aangeven.

De in het buitenland vertoevende Amerikanen gelden daarbij als een virtuele 51ste staat en kunnen zelfs 22 afgevaardigden naar de conventie sturen. Ter vergelijking: dat is evenveel als er in New Hampshire afgevaardigden zijn die zich uitdrukkelijk voor een kandidaat hebben uitgesproken en waar de eerste primary plaatsvond. Het is ook meer dan bijvoorbeeld in Alaska en Kansas. Om maar te zwijgen van Michigan en Florida die van de Democratische partijleiding niemand mogen sturen als straf voor het te vroeg organiseren van voorverkiezingen.

In 34 landen over de hele wereld werden stemcentraa ingericht. In Belgie kunnen de Democraten persoonlijk komen stemmen op 5 februari in Hotel Conrad te Brussel, waar ter gelegenheid van 'Super Tuesday' een verkiezingsevenement voor Amerikanen plaatsvindt, en op 10 februari in The Coffee Shop in Brussel.

Bovendien houden de Democraten op 6 februari in Brussel een regionale caucus voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zo blijkt nog uit de e-mail.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees