Manchester opent speeltuin voor bejaarden

Manchester opent speeltuin voor bejaarden
MANCHESTER - In de Britse stad Manchester is een speeltuin voor bejaarden geopend. 'The Older People's Play Area' voorziet enkele speeltuigen waarmee ze hun conditie kunnen trainen.
Het speelterrein kwam er op inititatief van enkele buurtbewoners en is een goede manier om vrije tijd en sport te combineren. Het idee is gebaseerd op een gelijkaardig speelterrein in Duitsland.

In de speeltuin staan zes verschillende speeltuigen die speciaal werden ontworpen om bejaarden in openlucht te laten bewegen. Zo oefenen ze enkele belangrijke spiergroepen in hun lichaam en blijven ze lenig.

Een groepje 70-plussers heeft de speeltuigen voor de officiële opening getest en zijn alvast gewonnen voor het nieuwe project. 'Het voelt alsof ik opnieuw twintig jaar oud ben. Het maakt mij aan het lachen en dat is toch goed voor de gezondheid? 'getuigt een 74-jarige vrouw in The Daily Telegraph.

Ook de 76-jarige Joan Fitzgerald, voorzitster van het lokale buurtcomité, vindt het nieuwe speelterrein een goed initiatief. 'Veel ouderen zien het niet zitten om zich nog aan te sluiten bij een fitnessclub. Dit is een heel goed alternatief'.

De buurtbewoners hopen nu dat hun speelterrein een voorbeeld kan zijn voor andere projecten in Groot-Brittannië.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees