'Journalist lost Holloway-verdwijning op'

'Journalist lost Holloway-verdwijning op'
De Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries (SBS6) claimt dat hij het mysterie rond de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway heeft opgelost. De justitie op het Caraïbische eiland Aruba onderzoekt nieuwe aanwijzingen in de zaak, die De Vries heeft geleverd.
De verslaggever verspreidde donderdag een persbericht waarin hij aankondigt in de uitzending van zijn tv-programma (SBS) van aanstaande zondag zijn bevindingen te onthullen. Naar eigen zeggen beantwoordt hij 'nagenoeg alle vragen' rond de mysterieuze verdwijning. De Vries zegt de zaak met een 'ingenieuze verborgencamera-actie' tot klaarheid te hebben gebracht.

De 18-jarige Holloway verdween spoorloos in mei 2005, aan het eind van een vakantie op Aruba. Volgens De Vries leeft zij niet meer. De Vries liet de moeder van Natalee, Beth Twitty, donderdag naar Nederland komen om haar op de hoogte brengen van zijn onderzoeksresultaten. Twitty reageerde 'heel emotioneel', aldus De Vries.

Het Openbaar Ministerie op Aruba zegt dat de geleverde informatie 'in belangrijke mate kan bijdragen aan de oplossing van het mysterie rond de verdwijning van Natalee Holloway'. In een kort fragment van een interview met de procureur-generraal op Aruba Hans Mos, gepubliceerd op de website van De Vries, klinkt het nog stelliger: 'Nu komt de waarheid boven tafel en kunnen wij de zaak in ieder geval rond krijgen'.

Joran van der Sloot hoofdverdachte

De Vries wilde donderdag nog niets verklappen. Of zijn pijlen zich andermaal hebben gericht op Joran van der Sloot blijft vooralsnog onduidelijk. Op zijn website staan niettemin de beeltenissen van Holloway en Van der Sloot in een ’banner’ - op het gelaat van Van der Sloot is een stempel ’Opgelost’ gedrukt.

Van der Sloot, die destijds met zijn ouders op Aruba woonde, werd tot tweemaal toe als hoofdverdachte gearresteerd. Hij zou Natalee als laatste hebben gezien. Naar eigen zeggen heeft hij het meisje in de nacht van haar verdwijning achtergelaten op een strand, in kennelijke staat. Justitie kreeg de zaak tegen de ontkennende Joran niet rond en moest hem laten gaan, evenals twee medeverdachten.

Glas wijn in het gezicht

De Vries heeft zijn overtuiging dat Van der Sloot meer moet weten eerder niet onder stoelen of banken gestoken en reportages aan de zaak gewijd. Op 11 januari was Van der Sloot samen met zijn ouders te gast in het tv-programma Pauw & Witteman. Ook De Vries zat toen aan tafel. Hij nam de gelegenheid te baat om Van der Sloot te confronteren met zijn leugenachtig gebleken verklaringen. Direct na afloop van de uitzending gooide Van der Sloot een vol glas wijn in het gezicht van De Vries.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees