Richtlijnen voor sms-diensten worden verstrengd

BRUSSEL - Er komen strengere richtlijnen voor de sms/mms-abonnementendiensten met de bedoeling de consument beter te beschermen. Vanaf 15 maart wordt een dubbele opt-in voorzien voor alle informatieve en recreatieve sms/mms-abonnementsdiensten.
Dit betekent dat de gebruiker zelf tweemaal zijn goedkeuring moet geven bij de inschrijving op een abonnementsdienst.

Deze nieuwe regel wordt toegevoegd aan de bestaande richtlijnen voor het aanbieden van sms/mms-diensten en is een gezamenlijk initiatief van de mobiele operatoren en de wireless access service providers, verenigd in het WASP-forum.

In 2003 namen de mobiele operatoren het initiatief om via hun vereniging GOF (GSM Operators' Forum) een reeks gedragsregels op te leggen aan leveranciers van informatieve en recreatieve diensten via sms of mms om de consument beter te informeren en te beschermen.

De basisrichtlijnen die de aanbieders van deze diensten moeten respecteren, zijn onder meer de vlotte opzegging van een sms/mms-abonnement door middel van het STOP trefwoord, de aanbevelingen voor een duidelijke prijsvermelding en de opspoorbaarheid van de inschrijving. Vanaf 15 maart komt daar nu dus de dubbele opt-in regeling bij.

Het doel van deze verstrengde richtlijn is er voor te zorgen dat de consument niet voor verrassingen komt te staan en dat hij precies weet wat de premium dienst die hij koopt inhoudt en hoeveel hij hiervoor zal betalen, aldus de mobiele operatoren en het WASP-forum in een communiqué.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees