'900 jobs weg bij ABN-Amro'

BRUSSEL - Het inlijven van de afdeling vermogensbeheer van de Nederlandse bank ABN Amro bij Fortis zal gepaard gaan met zowat negenhonderd ontslagen. Dat schrijft NRC Handelsblad donderdag.
De Nederlandse krant becijferde het aantal ontslagen op basis van de aankondiging dat De Nederlandsche Bank (DNB) de afsplitsing van de afdeling ABN Amro Asset Management heeft goedgekeurd. De afdeling zal opgaan in Fortis Investments.

'Er ontstaat volgens Fortis een wereldwijde vermogensbeheerder met 'meer dan 2.000 medewerkers'. Dat betekent dat bijna een derde van het huidige personeelsbestand geschrapt zal worden', stelt NRC Handelsblad. Bij ABN Amro Asset Management werken bijna 1.850 mensen, bij Fortis Investments ruim 1.050.

Voorzitter Sacha Scholten van de Centrale Ondernemingsraad, die nog advies over de afsplitsing moet geven, is onaangenaam verrast. 'Ik wist dat er veel overlap tussen beide bedrijven is, maar zoveel was mij niet bekend', zegt ze aan de krant.

Asset Management is het eerste bedrijfsonderdeel dat Fortis in zijn organisatie kan integreren. Fortis verwacht de afsplitsing aan het eind van het eerste kwartaal af te ronden.

ABN Amro, dat vorig jaar werd overgenomen door een consortium van Royal Bank of Scotland, Banco Santander en Fortis, wordt in de komende drie jaar ontmanteld. Fortis krijgt daarbij het Nederlandse kantorennetwerk, het onderdeel Asset Management en het beheer van effectenportefeuilles (Private Banking) van ABN Amro in handen.

De afsplitsing van de divisie vermogensbeheer is met toestemming van DNB naar voren gehaald in het ontmantelingsproces van ABN Amro omdat er grote beleggingsportefeuilles mee zijn gemoeid, zo zegt NRC.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees