Britse Conservatief vergelijkt EP-voorzitter met Hitler

BRUSSEL - De fractie van de Europese Volkspartij (EVP) in het Europese Parlement stuurt de Brit Daniel Hannan de laan uit. De 36-jarige Conservatief had parlementsvoorzitter en fractiegenoot Hans-Gert Poettering vergeleken met Adolf Hitler.
Hannan was vanmorgen ontstemd over de wijze waarop Poettering de debatten in het Europese halfrond leidde en vergeleek de handelwijze van de voorzitter luidop met 'de dictatuur van Hitler in nazi-Duitsland'.

De sneer viel niet in goede aarde. Poettering is niet enkel een Duitser, maar ook een christendemocraat en dus fractiegenoot van Hannan in het Europese halfrond. 'Deze opmerking is ongehoord en schandalig', zo fulmineerde fractieleider Joseph Daul. Hij heeft de fractie reeds gevraagd om de procedure voor de uitsluiting van Hannan op te starten.

De EVP is samengesteld uit christendemocratische en conservatieve partijen en vormt met 289 leden de grootste fractie in het Parlement. De Britse Conservatieven behoren tot de fractie, maar hebben al jaren een moeilijke reputatie binnen de groep.

Partijleider David Cameron nam zich al meermaals voor om zijn partij uit de EVP-fractie te halen, maar dat is vooralsnog niet gebeurd.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees