Meer werk, maar ook meer werkloosheid in Wallonië

NAMEN - De werkgelegenheid in Wallonië zal in 2008 stijgen. Die tendens zal zich ook voortzetten: tussen 2009 en 2012 zullen jaarlijks 9.000 vacatures gecreëerd kunnen worden. Maar die zullen niet allemaal ingevuld raken. Dat meldt het Institut wallon de l'évaluation, de la prospective et de la statistique (IWEPS) donderdag.
Uit het rapport van het IWEPS blijkt ook dat de groei, die in 2006-2007 een versnelling kende, zal afremmen in 2008-2009. De groei in Wallonië zal dan ook lager blijven dan in Vlaanderen en het verschil tussen het bruto binnenlands product van de twee regio's zal de volgende jaren verder uitgehold worden.

De levensstandaard van de Waal zal lager zijn dan die van de Vlaming en de Brusselaar. De verschillen in loon zijn niet groter in Wallonië dan in de rest van het land, maar er zijn meer armere regio's.

Tot slot voelt de Waal zich in de eerste plaats Belg, nadien Waal en Europeaan. Hij heeft vertrouwen in het onderwijs, maar heeft vragen bij de media en de rechtspraak.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees