Lars Boom is de beste wereldkampioen in Hasselt

Onder een massale belangstelling vond donderdagavond de Flanders Indoor Cross in de EthiasArena in Hasselt plaats. Lars Boom deed zijn wereldtrui alle eer aan en haalde het voor die andere wereldkampioen, Niels Albert.
De verldrijders werden opgedeeld in twee groepen van elf die elk een reeks moesten uitrijden. De eerste zes plaatsten zich voor de finale.

Sven Nys won de eerste manche, voor Zdenek Stybar, Rob Peeters, Bart Aernouts, Niels Albert en John Gadret. Erwin Vervecken won de tweede voor Bart Wellens, Sven Vanthourenhout, Lars Boom, Jan Verstraeten en Thijs Al. In de finale kwam Lars Boom weer bovendrijven. Niels Albert - in zijn trui van wereldkampioen bij de beloften - en Bart Wellens vervolledigden het podium. Sven Nys strandde op de vierde plaats.

"Dit was moeilijker dan buiten crossen. Het was zelfs moeilijker dan Treviso", reageerde Boom na afloop.

Kim geeft modderduivels startles

Sprintster Kim Gevaert was ook aanwezig op de enige indoor veldrit van het seizoen. De tweevoudig Europees kampioene op de 100 en 200m gaf Boom, Wellens en co. alvast nuttige tips om snel uit de startblokken te schieten.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.