Gentse haven heeft containerterminal

GENT - 'De komst van de eerste containerterminal in de haven van Gent is een feit.' Dat zegt de schepen van Haven, Sas Van Rouveroij (Open VLD). Ghent Container Terminal wordt in een eerste fase aangelegd op 7,7 hectare op de zuidzijde van het Kluizendok en is operationeel vanaf oktober dit jaar. Het project kost 6,1 miljoen euro.
De Ghent Container Terminal komt er door de samenwerking tussen de Vlaamse stouwer en logistieke groep Manuport, die actief is in de havens van Antwerpen en Gent, en de Finse containerrederij- en terminalholding Container Finance Ltd. Elk bedrijf financiert de helft van het project. De concessie loopt over een termijn van dertig jaar.

De nieuwe containerterminal is gelegen op de zuidzijde van het Kluizendok en beslaat een oppervlakte van 16 hectare, die in twee fasen wordt ontwikkeld. Fase 1 bestaat uit de ontsluiting van 7,7 hectare met mobiele kranen. Fase 2 is nog niet concreet vastgelegd, maar het betreft 8,2 hectare in het dok.

Klanten van de containerterminal zijn niet enkel de twee bedrijven Manuport en Container Finance, maar ook andere rederijen. De investeringen voor de eerste fase bedragen 6,1 miljoen euro. De nieuwe containerterminal schept werkgelegenheid voor een twintigtal personen.

'Voor bedrijven wordt er zo ook een nieuwe mogelijkheid geschapen om zich in het Kluizendok te vestigen', vertelde Eugeen Van Craeyvelt van Port of Ghents.
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio